Hoppa till sidans innehåll

Till medlemmarna i NFK

14 JUN 2018 19:27
Information gällande NFKs medlemmar.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2018 10:29

Först av allt vill vi passa på att tacka för mötet i söndags. Vid mötet fick vi stifta bekantskap med den nya verksamhetschefen, Jessica Sjöqvist, vilket var positivt och hon ser fram emot att börja hos oss. Det ställdes även en rad andra frågor till Styrelsen som vi försökte besvara så ingående som det är möjligt i dagsläget. Självklart finns det flera saker Styrelsen kan förbättra, information är en av dem. Vi tar till oss av den kritiken och kommer att arbeta med att förbättra detta.

  • Personalen på NFK har varit underbemannade de senaste veckorna och det har medfört ett ökat arbetstryck. Alla har arbetat på efter bästa förmåga och har tvingats att prioritera i arbetet för att sätta hästars välmående och ridverksamhetens fortgående i centrum. Styrelsens arbetar på förekommen anledning därför direkt operativt i verksamheten på ridskolan. Vi vill vädja om förståelse för detta och att snabba frågor om hästbyte, igenridningar, lektionsinnehåll, bokning av förberedelser av häst inför tävling och dyl. inte alltid kan besvaras direkt eller kan tillgodoses helt efter önskemål.
  • Jennifer är sjukskriven på 100% med planerat fullt återinträde i tjänsten 25/6. Vi har förhandlat för att hitta en lösning kring ställföreträdande verksamhetschef bland befintlig personal men inte nått någon lösning i den frågan varför verksamhetsansvaret tillsvidare ligger hos Styrelsen.
  • Ellen har periodvis varit frånvarande från arbetet de senaste veckorna med anledning av utbildning och planerad semester. Hon har ersatts med vikarier avseende lektionsverksamheten.
  • När det saknas ridinstruktörer för någon lektion så går alltid frågan i första hand till den befintliga instruktörspersonalen huruvida de har möjlighet att ansvara för de lektioner som behöver tillses. Om detta inte är möjligt tillfrågas rekommenderade ridinstruktörer som listas av Ridsportförbundet.
  • Vi har inför hösten tre anställda ridlärare – Jessica, Maria och Ellen. Gästtränare kan förekomma efter planering av verksamhetschef.
  • Som de flesta förstår kan vi inte kommentera specifika personalärenden eller de kvalificerade arbetsrättsliga ärenden som i dagsläget NFK hanterar utifrån lagen om sekretess och/eller Arbetsmiljölagen. Det är således varken möjligt eller lämpligt som arbetsgivare att diskutera detta med andra än dem det berör.

Hästar

  • För att NFK ska ha en god mix av hästar kommer ny verksamhetschef att utvärdera och ta ställning till hästarna under hösten med hjälp av övriga ridlärare. Det finns dock inga konkreta planer på försäljning av hästar i dagsläget.

Behov av hjälp

  • 16/6 söker vi en person som kan arbeta som stallelev kl. 07.30-15.00. Kontakta Ellen Wikvist eller Frida Thorell.
  • Snart ska alla hästar ut på sommarbete och vi hoppas att det som vanligt finns medlemmar som är villiga att hjälpa till. Mer info kommer på hemsidan och facebook.

Övrigt

För att vi ska kunna vara en trivsam förening där vi inte sårar varandra så ber vi alla att fundera på vilken effekt rykten har före man fortsätter att diskutera eller sprida dem. Det är inte alltid så att de som driver en fråga och hörs mest sitter med hela sanningen oavsett vilken position eller roll man har i föreningen.

Medlemsgruppen bjuder in till träff med SISU den 26/6 kl 17:30-19:30 för att diskutera värdegrunder samt ha workshop om hur NFK ska blicka framåt och få grunder att utveckla vårat visionsdokument. Inbjudan kommer att skickas ut till alla medlemmar, vi ser gärna att man anmäler sig så SISU kan planera kvällens agenda och så vi vet hur mycket fika som behövs. Anmälan görs till This is a mailto link.

Vi förstår att det kan finnas enskilda medlemmar som har frågor som man undrar över och då är man välkommen att kontakta styrelsen.

Skribent: Karolina Rolf
Epost: Adressen Gömd

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

 

Kontakt

Fullständig kontaktinformation

Öppettider ridskolan

Måndag - Fredag 08:00-21:00
Lördag - Söndag 08:00-15:00

Telefon

011-128085

Måndag 13:00-14:30
Onsdag 10:30-12:00
Fredag 13:00-14:30

Telefonsvarare tillgänglig övriga tidpunkter.

E-post

This is a mailto link

Läses mån-fre med återkoppling så fort som möjligt.

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: This is a mailto link