Hoppa till sidans innehåll

Räddningsstationen och Foderbrist

20 SEP 2018 09:21
Info om arbetet kring Dagsbergsfältet och foderbristen.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2018 09:21

Räddningsstationen och Dagsbergsfältet

 NFK har varit på möte med kommunen för att få information om den fortsatta processen kring Dagsbergsfältet och den nya räddningsstationen. Processen fortsätter som planerat och NFK har återigen framfört medlemmarnas ställningstagande om att vara kvar på Dagsbergsfältet men att det kräver goda och långsiktiga förutsättningar för klubben.Kommunen vidhåller att de är positivt inställda till NFK och vill samarbeta med oss framöver i frågan. Det är alltså inga förändrade besked angående Dagsbergsfältet.

I helgens tidning (NT 15/9) beskrevs processen där man färglagt hela fältet för nytt planbesked. Detta är inget konstigt utan är en förutsättning för att kunna fortskrida i processen. Inom kort kommer även geotekniska undersökningar att utföras i bortre änden av fältet.

 

Foderbrist i Sverige

Efter en extrem torr sommar har årets foderskörd blivit mycket mindre än normalt. Detta har påverkat alla verksamheter i Sverige med betande djur genom stora kostnadsökningar för foder. I vissa fall har det resulterat i att verksamheter inte fått tillräckligt med foder för vintern. Detta har gjort att vissa lantbruk och ridklubbar i Sverige har haft eller kommer att få en mycket besvärlig situation i vinter. NFK har kunnat säkra tillgången till foder men har samtidigt fått kraftigt ökade kostnader för samma mängd foder. Varje häst blir således mycket dyrare att stalla upp över vintern.

 

Under hösten kommer NFK fortsatt att arbeta med att sänka kostnader för att möta den högre foderkostnaden. NFK har också haft möte med politiker och har sökt extra bidrag från kommunen och andra fonder för att kunna möta kostnaden. Trots positiva tongångar har vi ännu inte fått besked på våra ansökningar men hoppas att få detta inom kort. 

Skribent: Caroline Gunnarsson
Epost: Adressen Gömd

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

 

Kontakt

Fullständig kontaktinformation

Öppettider ridskolan

Måndag - Fredag 08:00-21:00
Lördag - Söndag 08:00-15:00

Telefon

011-128085

Måndag 13:00-14:30
Onsdag 10:30-12:00
Fredag 13:00-14:30

Telefonsvarare tillgänglig övriga tidpunkter.

E-post

This is a mailto link

Läses mån-fre med återkoppling så fort som möjligt.

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: This is a mailto link