Hoppa till sidans innehåll

Stjern-besök på NFK

25 AUG 2014 12:45
Onsdagen den 13 augusti kom Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande, Tomas Nyström, Stadsbyggnadskontoret samt Mariana Svedin och Sulo Vaatovaara, Kultur och Fritid och besökte oss på NFK.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2017 12:07

Det var föreningens utvecklingsgrupp (Anna Staaf, Helene Styrenius, Pernilla Jarl och Peter Zetterdahl) som stod för inbjudan och syftet med mötet var att informera om NFKs verksamhet, visa upp anläggningen och diskutera de behov av modernisering samt informera om de planer på att utveckla verksamheten som finns.

Förutom utvecklingsgruppen deltog styrelsen och ridinstruktörerna Jennifer Carlegrim (ridskolechef), Eva Johansson och Maria Wiksand. Vår ordförande Karolina Rolf och vice ordförande Anna Staaf gjorde en kortfattad och proffsig genomgång av NFKs historia och nuvarande verksamhet. Anna redovisade de planer för att utveckla anläggningen som utvecklingsgruppen tagit fram och förde fram det dilemma vi sitter i då det ligger ett förslag om att marken NFK nu ligger på skall användas till den nya brandstationen som ska anläggas före 2020.

Klubben fick möjlighet att belysa våra fördelar framför andra ridskolor; tillgängligheten för barn som bor centralt och även dem som åker buss som ofta nyttjar NFK som en form av fritidsgård även de dagar då de inte rider, vi är en ideell förening samt den höga kvaliteten hästarna håller tack vare bl.a. vårt unika avelsarbete och utbildningen av hästarna som leds av Jennifer.

Alla närvarande var eniga om de fördelar NFKs nuvarande placering innebär. Ett önskemål om att få en tidsplan för när det slutgiltiga beslutet om var brandstationen skall ligga och i och med det klartecken på att NFK blir kvar på Dagsbergsfältet fördes fram. När vi vet att vi blir kvar på lång sikt kan utvecklingsgruppen ta nästa steg i planeringen kring en utökad verksamhet och förbättrad/utökad anläggning. Lars Stjernkvist förstod vår besvärliga situation och menade att Dagsbergsfältet bör vara det absolut sista alternativet för brandstationen. Han sa vidare att det uppdrag som kommunens tjänstemän fått var att hitta andra alternativ. Resultatet av mötet blev att NFK fick ett löfte om att utredningen av brandstationen skulle prioriteras så att en tidsplan kan göras och att erforderliga resurser sätts till – allt för att påskynda arbetet så att vi i föreningen kan få klartecken för att få vara kvar. Avslutningsvis bjöds våra gäster på en rundvandring på vår anläggning där de fick stifta närmare bekantskap med både medlemmar och hästar! 

Jag är mycket nöjd med dagens möte, säger Karolina Rolf, det här är ett av flera sätt vi nu arbetar med för att få klarhet i frågan om vår framtid. Det är först då vi kan ta nästa steg och på allvar börja arbeta för att få till stånd ett nytt ridhus och nya stall. 

Skribent: Therese Samuelsson

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

 

Kontakt

Fullständig kontaktinformation

Öppettider ridskolan

Måndag - Torsdag 08:00-21:00
Fredag 08:00-18:00
Lördag - Söndag 08:00-15:00

Telefon

011-128085

Måndag 13:00-14:30
Onsdag 10:30-12:00
Fredag 13:00-14:30

Telefonsvarare tillgänglig övriga tidpunkter.

E-post

This is a mailto link

Läses mån-fre med återkoppling så fort som möjligt.

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: This is a mailto link