Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till höstterminen!

27 SEP 2021 16:29
Vår ridskolechef Jessica välkomnar nya och gamla elever till en ny ridtermin.
  • Skapad: 27 SEP 2021 16:29

Några veckor har hunnit passera av terminen men än så länge är det härlig sensommar. Vi hoppas det håller i sig ett tag till. Underbart för hästarna att vara ute på nätterna samt att vi kan utnyttja våra härliga ridmöjligheter utomhus. Tack vare ett initiativ från Hyresbostäder får vi rida i närliggande Ljuraparken. Det är vi väldigt glada för! Det underlättar våra möjligheter att enklare komma ut från anläggningen med våra hästar och elever. Hittills har det varit väldigt uppskattat både av elever, hästar och av dem som bor omkring parken. 

Hoppas ni alla passade på att njuta av ridsporten under OS! Vilken fantastisk sport med enorma framgångar för hopplaget som tog guld! Svensk ridsport håller hög standard. 

Det allra mest fantastiska med sporten är att man kan delta på så många olika nivåer. Allt från ridskoleryttare till elit. Det är ett mål jag har med vår ridskola- att det ska finnas något för alla. Alla ska kännas sig välkomna och delaktiga med möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar.

Som ni säkert redan sett är stallet ombyggt. Spiltorna är borta och alla hästarna står i box. Det känns så skönt! Tycker hästarna ser lite extra glada ut i stallet.

Det är en hel del aktiviteter på gång i höst. Uteritter, Pay & Jump och dressyrkurs är det första som är inplanerat. Hoppträning vissa fredagar samt extraträning i dressyr och markarbete på onsdagsförmiddagar och i dressyr på fredagsförmiddagar. Håll utkik på vår Facebook samt hemsida. Kalendern fylls på allt eftersom.

I enkäten som skickades ut vid årsskiftet skrev många att de gärna hjälper till att arrangera tävlingar. Vi är i stort behov av personer som kan tänka sig delta i en sådan grupp. Hör av er via mail.

Med lättnad av restriktionerna gällande Covid-19 kommer vi kunna startar den del av verksamheten som låg på is under nästan hela förra året. De som vill vara skötare eller bara ”hänga” i stallet är nu åter igen välkomna. Hör av dig om du är intresserad av att bli skötare på någon av våra hästar.

Viktigt att vi fortsätter hålla avstånd och stannar hemma vid symptom.

Vi sätter nu igång teori för alla juniorgrupper (ej knatte) i anslutning till ridningen. Hur det kommer att se ut är lite olika beroende på vilken dag man rider.  Er ridlärare ger er information inom de närmaste veckorna hur det går till för just din grupp.

Vecka 45 är det hästkunskapsvecka. Ridningen ersätts med teori (specialgrupperna rider som vanligt) Denna gång kommer teorin ske på samma tid och dag som man vanligtvis rider. 

Gällande hästarna är det lite förändring på gång. Qula betäcktes i somras men blev tyvärr inte dräktig. Vi kanske gör ett nytt försök till våren. Candy som fick en fraktur av en spark i våras är nu tillbaka på banan. Vet inte vem som är gladast över det- Maria eller Candy själv?

Arbetet med fortbildning av befintliga hästar samt att hela tiden förbättra hästmaterialet är något som vi jobbar med konstant. Att hitta nya och väl lämpade ridskolehästar är en av de största utmaningarna.

Ridskolehästar är fantastiska och de har ett utmanande jobb. Jag tycker de är imponerande som kan anpassa sig till de olika ryttarnas nivåer och signaler. De är riktiga hjältar!

Något som vi uppmärksammat och som vi ska försöka åtgärda är att det ibland slarvas med att sköta om hästarna och utrustningen efter ridningen. Vi hoppas på att alla kan bli lite mer noggranna med detta. Allt för våra hästars skull.Med vänliga hälsningar Jessica

Skribent: Therese Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: This is a mailto link