Hoppa till sidans innehåll

Förbundsnyheter


Den 22-26 februari 2023 öppnar Gothenburg Horse Show dörrarna till Scandinavium igen. Efter två inställda tävlingsår välkomnar man på nytt publik, hästar och ryttare till toppsport och hästshow.
 
Förra året vann de silver i Folksam Ponnyallsvenskan Dressyr och lag-SM. Tre zonsegrar senare siktar Föreningen Lindelunda Sportryttare ännu högre. - Vi ska göra vad vi kan för att sno tillbaka guldet, säger lagledare Elin Aspnäs.
 
Det svenska fälttävlanslaget har 18 straffpoäng upp till pallen inför lördagens terrängritt vid Boekelos anrika final i Nations Cup. – Det finns en hel del jobb att göra men jag tror på tre felfria ritter, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.
 
Inbjudan till klassificering för pararyttare och -kuskar, den 9-11 december. Det blir klassificering enligt såväl svenska som internationella regler.
 
Förra året tog käpphästarna plats i Friends Arena på allvar under Sweden International Horse Show. Satsningen blev en succé och nu tar SIHS, i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, fem distrikt och partners, ut tävlingen på turné i Sverige.
 
Den senaste världsrankingen ändrar inte på det faktum att regerande världsmästaren också totalt sett rankas som världens bäste hoppryttare. Nu är Henrik von Eckermann drygt 300 poäng före Martin Fuchs, Schweiz.
 
Sara Algotsson Ostholt är en av tre ryttare som i helgen representerar Sverige i den sista av årets FEI Nations Cup i fälttävlan. Den anrika tävlingen i Nederländerna blir ett viktigt avstamp för henne och Dynamite Jack.
 
Sverige litade på formen man visste fanns, justerade det som behövde justeras och knep andraplatsen i Challenge Cup vid finalerna för Nations Cup i Barcelona.
 
För många bommar föll för Sverige på OS-banbyggarens inledande finalbana för Nations Cup. - För att ta sig vidare krävs det mycket mer än vad vi levererade, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.
 
Ridsportens förbundsveterinär Peter Kallings informerar om ändringar och förtydliganden i Karenstids- och förbudslistan för tävling. De nya bestämmelserna gäller från och med idag, den 1 oktober 2022.
 
Det svenska YR-lagt i distansritt gjorde en fin laginsats och fyra ryttare slutförde den tredje rundan. Sedan tog den kuperade terrängen ut sin rätt och det blev Svea Hallinder som till slut bärgade en svensk placering.
 
Tre unga mästerskapsrävar och två debutanter ska ta sig an EM i distansritt för unga ryttare i spanska Vic. – Det är en teknisk och tuff bana som väntar, säger landslagsledare Yvonne Ekelund.
 
Idag meddelades domen i målet om Svenska Ridsportförbundet och den tränare som anser sig fått sin tränardiplomering felaktigt indragen. Hovrätten gick på tingsrättens linje och vidhöll att det var fel att ta diplomeringen.
 
Världsettan Jessica von Bredow-Werndl och världstvåan Cathrine Laudrup-Dufour är båda klara för start i Lövsta Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show 24-27 november.
 
Svenska Ridsportförbundet lägger stor vikt vid ungas engagemang och ledarskap där unga utgör en stor och viktig resurs för förbundet. Nu lanserar europeiska ridsportförbundet EEF ett nytt ungdomsledarprogram baserat på vår svenska ungdomsledarkurs.
 
12

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: kansli@nfk.info