Hoppa till sidans innehåll

Ridskola


Ridskolans dagliga verksamhet leds av ridskolechef Jessica Sjöqvist som till sin hjälp har Maria Wiksand ,Ellen Wikvist ,Inga-Lill Idermark samt övrig personal i stall och anläggningstjänst. Det övergripande ansvaret har föreningens styrelse, som arbetar tätt tillsammans med personalen.

Instruktörer

Ridinstruktörer: Maria Wiksand, Jessica Sjöqvist, Ellen Wikvist
Genom kurser/utbildningar och utbyte med andra ridklubbar och föreningar fortbildar sig instruktörerna årligen för att kunna erbjuda lektioner och utbildning med hög kvalité.

Grupplektioner

Cirka 29 lektioner per vecka mellan 45 – 60 min, drygt hälften av lektionerna är juniorgrupper. Svårighetsgrad från nybörjare till mera avancerade grupper. Inför varje termin planeras lektionerna, och utbildningsmål fastställs för varje grupp.

Privatlektioner

Möjlighet finns att boka privatlektioner i både hoppning och dressyr. På en privatlektion kan man vara från 1 upp till 4 deltagare.

Extra träning

Dressyr, två grupplektioner i veckan. Hoppning, en grupplektion i veckan.

Teorilektioner

Under varje termin hålls en teorivecka med t.ex. lektioner i hästvård, hästens sjukdomar, transport av hästar, foderkunskap, sitsträning.

Löpande under terminerna anordnas även utbildningar som leder till tävlingslicens och grönt kort.

Hästarna

I ridskolan används cirka 21 hästar och ponnyer. Merparten av dessa ägs av föreningen, övriga hyrs in. Flera av de befintliga och blivande lektionshästarna är NFKs egen uppfördning. Hästarna är av bra kvalité och i gott skick. Det finns hästar för alla nivåer, från nybörjare till den mer avancerade ryttaren. Här hittar du information om och bilder på våra hästar.

Uppdaterad: 18 AUG 2018 20:08 Skribent: Therese Samuelsson

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: This is a mailto link