Hoppa till sidans innehåll

Lektionsgrupper & avgifter


Vill du börja rida på NFK?

För nybörjare rekommenderar vi att först komma på vår ”prova på-ridning”. Under dessa tillfällen får man lära sig de allra enklaste grunderna inom ridning. Anmälan sker per gång till This is a mailto link. Ange namn, ålder, längd och vikt. Ridtillfället betalas med swish eller kontant på plats. Du behöver inte vara medlem för att vara med på ”Prova på”.

Har du ridit förr är det bästa att du mailar till This is a mailto link och beskriver dina ridkunskaper. Du behöver även ange namn, ålder, längd och vikt. Vi letar då upp en grupp som vi tror kan passa som du kan komma och prova i. Du har möjlighet att prova upp till 3 tillfällen innan du bestämmer dig för om du vill behålla platsen. 

Betalningsrutiner

När du som lektionsryttare har en fast plats i en grupp köper du ridlektionerna terminsvis. Terminspriset baseras på ett lektionspris (se prislista). Hur många tillfällen det är varje termin varierar lite beroende på hur det röda dagarna infaller. Höstterminen sträcker sig från måndag v.33 till och med v.52/53. Vårterminen börjar måndag v.1 och sträcker sig till och med onsdag v.25.

Terminsavgiften kan delbetalas på 3 tillfällen per termin. Anmälningsavgiften betalas i slutet av pågående termin för att reservera sin plats i gruppen den kommande terminen. Anmälan är bindande! Detta innebär att hela terminsavgiften måste betalas även om ridningen avbryts eller ridtillfällena inte utnyttjas. Samma faktura används till alla inbetalningar för den aktuella terminen. Längst ner på fakturan står de olika förfallodatumen och belopp.

Vill du istället bara rida ibland som ”ströryttare” eller betala per gång tillkommer 25 kronor till ordinarie lektionspris.

Avanmälan

Om du betalat terminsavgift och ej kan fortsätta rida p.g.a. sjukdom, kan du få tillbaka resterande terminsavgift. Läkarintyg skall visa tillsammans med skriftlig begäran. Vid avanmälan tillkommer en administrationsavgift på 100 kronor.

Igenridning

Missar du ett ridtillfälle finns möjlighet i mån av plats att rida igen lektionen i en annan likvärdig grupp inom fyra veckor. Du måste avboka ditt ordinarie ridtillfälle senast klockan 11:00 samma dag (lördagar 8:30). Ej avbokad lektion räknas som förbrukad. 

Medlemsavgift

För att rida lektion behöver man också vara medlem i NFK. Förutom att man kan vara med på klubbens olika aktiviteter så ingår också en olycksfallsförsäkring. Se information om medlemskap samt aktuella medlemsavgifter här.


Lektionsupplägg

Vi undervisar i dressyr, hoppning och terrängridning. Undervisningen sker växelvis på vår ridbana, gräsbana, galoppbana, i ridhuset och i Vrinnerviskogen. Vanliga grupper växlar mellan grenarna enligt rullande schema om 4 veckor (dressyr, dressyr, bommar/markarbete, hoppning). I juniorgrupper är man max 9 st och i seniorgrupper är man max 8 st.

Minst 1 gång per termin rider varje grupp ut till Vrinnerviskogen. Detta tillfälle motsvarar 2 lektioner tidsmässigt.

I specialgrupperna ligger fokus antingen på dressyr eller hoppning. Man är max 6 stycken i varje grupp. Specialgrupperna är till för dig som kommit en bit i din ridutbildning och vill satsa lite extra!

Vi har även en ”hopplös” grupp där man rider i grupp med samma antal ridande som i vanliga grupper, med skillnaden att man aldrig hoppar.

En gång per termin ersätts ridningen med en teorivecka. Under teoriveckan har du möjlighet att lära dig allt runt omkring hästar och ridning avsuttet.

Extraträning

Extraträningarna anordnas utanför ordinarie lektionsverksamhet i hoppning och dressyr. Perfekt för dig som vill träna lite extra ibland! Extraträningar i dressyr är 45 minuter exklusive framskrittning med 3-4 deltagare. Passar dig som minst rider i alla gångarter, nivån anpassas efter ekipagen. Extraträningar i hoppning är 60-90 minuter med 4-6 deltagare. Passar dig som hoppar hinder i följd i galopp. Nivån anpassas efter ekipagen.

Privatlektion

Under privatlektioner rider du för självvald instruktör. Att rida privatlektion är väldigt givande då du har instruktörens ögon på dig hela tiden. Perfekt för dig som vill satsa lite extra, komma över en tröskel i ridningen eller bara vill skämma bort dig eller någon annan med en rolig och givande stund på hästryggen.

Uteritter

Vissa lovdagar och helger anordnar vi uteritter, något som brukar vara mycket uppskattat av både ryttare och hästar. Håll koll på vår hemsida, Facebook och anslagstavlan i ryttargången för information om när nästa uteritt är så att även du kan hänga med en rolig och avkopplande tur i naturen!

Prislistor

Medlemskap

Junior 0-18 år

Senior 18+

Familjemedlemskap*

Stödmedlem**

Medlemsavgift 2021

250 kr

500 kr

900 kr 200 kr

* För att räknas som familj ska ni bo på samma adress.

** Stödmedlemskap är till för dig som inte är intresserad av att delta i klubbens aktiviteter, men som ändå vill stötta klubben. Perfekt för föräldrar! 
Lektionspriser

Knatte 4-6 år

Junior 7-18 år 

Senior 18+

Privatryttare

Ströryttare*

30 minuter

120 kr

155 kr

-

 

+25 kr

45 minuter 

-

200 kr

245 kr

Junior 115 kr Senior 140 kr

+25 kr

60 minuter

-

240 kr

280 kr

Junior 135 kr Senior 165 kr

+25 kr

Dressyrspecial

-

370 kr

370 kr

225 kr

+25 kr

Hoppspecial/ Hoppträning

-

370 kr

370 kr

225 kr

+25 kr

Extraträning dressyr 45 min 4-6 ryttare

-

335 kr

335 kr

215 kr

+25 kr

Privatlektion ensam 30 minuter

  400 kr 400 kr 320 kr

+25 kr

Privatlektion ensam 45 minuter

  575 kr 575 kr 425 kr

+25 kr

Privatlektion delad 2-3 ryttare 45minuter           

  370 kr 370 kr 270 kr

+25 kr

”Prova på- ridning” 

135 kr

135 kr

160 kr

-

-

 


*Ströryttare är du som inte har en fast plats i en grupp, men vill vara med och rida då och då.

Uppdaterad: 10 SEP 2018 22:30 Skribent: Inga-Lill Idermark

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: This is a mailto link