Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


NFK är en föreningsdriven ridskola som ligger centralt i Norrköping. Föreningen bildades redan 1899 och är en av Sveriges äldsta ridklubbar.

NFK, är en klubb med gamla anor och tydliga planer för framtiden. Föreningen bildades 1899. Till anläggningen vid Dagsbergsvägen, där klubben fortfarande har sin verksamhet, flyttade man på 1940-talet. Det var då en av de modernaste ridsportanläggningarna i landet. En modernisering av stall och ridhus ses nu som en nödvändighet för att kunna utveckla och öka sin verksamhet. 

NFK har sin verksamhet vid Dagsbergsvägen, en oas i stan för hästälskare.
Oavsett om du kommer med allmänna kommunikationer, med cykel eller egen bil så är det enkelt att ta sig till ridskolan.

På NFK görs allt i föreningens regi. Ridskolan och all annan verksamhet drivs av föreningen. Styrelsen, de anställda och medlemmarna gör tillsammans en klubb med många aktiviteter. Klubben är en flitig tävlingsarrangör med många rutinerade funktionärer. Det ger medlemmar i alla åldrar stora möjligheter att prova olika funktioner under bra ledning, för att finna något som de vill vara med och arbeta med. NFK:s medlemmar ges många möjligheter att utvecklas som motionsryttare, tävlingsryttare, ledare eller funktionärer.

På anläggningen finns plats för 36 hästar, fördelat på två stall. Klubben har 21 lektionshästar och några unghästar på väg in i lektionsverksamheten. Ridskolan har ca 200 ridande fördelade på 29 fasta lektioner, plus extra privatlektioner och kurser.

Bli medlem idag!

Uppdaterad: 15 JAN 2020 10:50

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: This is a mailto link