Hoppa till sidans innehåll

Bakgrund


Klubben har sökt och blivit beviljade medel från Norrköpings kommun, Kultur och Fritid, den s.k. "Fritidsmiljonen". Fritidsmiljonen ska ses som ett led i kommunens arbete för att erbjuda jämlika möjligheter till en rik fritid och att resurserna ska styras mot en mer jämlik fördelning. Pengarna man kan få kommer från de avbetalningsplaner kommunen har med andra föreningar som står i skuld till kommunen. Tanken är att dessa pengar som betalas in till kommunen ska komma övriga föreningar till godo på ett bra sätt.

Kraven för detta projekt är att verksamheten ska pågå högst ett år och vända sig till deltagare i åldrarna 10-15 år. Verksamheten ska pågå under helgfria eftermiddagar och vara kostnadsfri för deltagarna. Ett bra mellanmål ska ingå i verksamheten och de barn och ungdomar som inte redan är medlemmar blir det så att alla barn är försäkrade under vistelsen i stallet.

Som ett komplement till det ovan beskrivna bidraget har klubben också fått medel från Norrköpings kommuns utbildningskontor för att bedriva fritidsverksamhet för barn och ungdomar i åldrarna 10-12 år. Verksamheten ska utgå från kommunen mål för fritidsverksamheten och man betonar vikten av att föreningen bygger upp ett nära samarbete med barnen och deras vårdnadshavare/föräldrar.

Med hjälp av dessa ekonomiska bidrag till vår förening startar vi nu upp projektet "Fritid i Stallet" vecka 15. Se särskild information och inbjudan. Från Styrelsen ser vi oerhört positivt på att kommunen lyssnat till våra idéer om vad vi kan göra för de barn och ungdomar som besöker oss. Vi hoppas och tror att detta goda samarbete kan bli längre så att denna verksamhet kan bli en naturlig del av vår verksamhet.

Uppdaterad: 13 MAJ 2015 15:39 Skribent: Karolina Rolf

Kundinloggning

Lektionsschema

Hästarna

Tävlingar

Postadress:
Norrköpings Fältrittklubb - Ridsport
Dagsbergsvägen 23
60351 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011128085
Fax: 011128085
E-post: This is a mailto link